Thursday, 16 November 2017

IKHTIAR HAMIL DENGAN QASEH GOLD



Ikhtiar Untuk Hamil dengan Qaseh Gold

Sudah puas mencuba.
Berikhtiar dengan pelbagai cara.
Masih belum berjaya.
.
Apa kata cuba pula amalkan set Ikhtiar Hamil Qaseh Gold ini.

Isteri amalkan Qaseh Gold Adinda.
Suami amalkan Qaseh Gold kekanda.
.
.

Insya Allah khasiat kurma asli dan ramuan terpilih berkhasiat tinggi yang ada dalam Qaseh Gold dapat membantu memberi tenaga dan memperelokkan kesihatan dalaman. 
.
.
Moga Allah makbulkan doa dan usaha dan perkenankan ikhtiar tuan puan.


KURMA dan MADU banyak memainkan peranan dalam membantu proses kehamilan.


KURMA : Buah kurma dipercaya mengandung banyak manfaat, tidak hanya sebagai makanan penghilang rasa lapar, kurma juga diyakini memiliki manfaat untuk kesuburan. Ia juga menyokong pembentukan sel darah merah yang sangat diperlukan oleh mereka yang cuba hamil. 

Antara lain :
Mengatasi kemandulan bagi suami istri
Menyuburkan & menguatkan kandungan
Mengentalkan dan menambah jumlah sperma laki-laki
Menambah hormon laki-laki


MADU : Kaya dengan mineral dan asid amino untuk membekalkan nutrisi kepada sistem peranakan serta merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil. KHASIAT madu sangat bagus untuk lelaki dan wanita.

Khasiat Madu Pada Isteri :
Memperkuat daya tahan sperma
Kesuburan kandungan
Menjaga kesehatan dalaman wanita
Merangsang kerja hormon
Mengatasi gangguan haid
Mencegah kemandulan sejak dini

Khasiat Madu Pada Suami
Mengentalkan sperma
Ketahanan tubuh
Meningkatkan kualitas sperma

Mengatasi kemandulan




Image may contain: text
1 set RM216 



KHASIAT QASEH GOLD KEKANDA untuk Suami:
✔ MERAWAT/ PENAMBAHAN tenaga batin
✔ Melancarkan perjalanan darah dengan lebih baik
✔ MENINGKATKAN bilangan & kuantiti sperma
✔ MENAMBAH daya seksual lelaki dan kesuburan lelaki


KHASIAT QASEH GOLD ADINDA untuk Isteri:
✔ Menguatkan rahim
✔ Meningkatkan tahap kesuburan
✔ Membina sel darah merah
✔ Membekalkan NUTRISI kepada sistem peranakan
✔ Mengatasi masalah KEPUTIHAN
✔ Melegakan STRESS
✔ Menstabilkan hormone
✔ Merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil


MENGAPA PERLU DIGABUNGKAN DENGAN MINERAL SOLE??
100% Tulen Mengandungi 84 eleman semulajadi yang di perlukan oleh tubuh.

Mineral KRISTAL SOLE MEMBANTU :
1. Menyelaraskan fungsi rahim
2. Menormalkan kitaran haid
3. Membantu kesihatan vagina
4. Membantu penghasilan hormon yg seimbang
5. Menguatkan rahim
6. Membantu penyerapan nutrien dalam QASEH secara optimum


CARA MENGAMALKAN

1. Qaseh Gold Adinda & Kekanda
 - ambil 2-3 sudu sebelum sarapan, dan 2-3 sudu 1 jam sebelum tidur malam

2. Pati Kristal Sole
- Titiskan 5ml Pati Kristal sole ke dalam 1.5 liter hari.
- Jadikan minuman harian, habis kan dalam 1 hari.
- boleh dititiskan dalam jus dan minuman lain.




TESTIMONI PENGGUNA YANG BERJAYA HAMIL SELEPAS AMALKAN QASEH GOLD


Image may contain: text




No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Hamil selepas amalkan Qaseh Gold dan teruskan pengambilan sepanjang tempoh kehamilan


Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .

Anda ingin mendapatkan konsultasi percuma, hubungi kami di http://qasehgoldipoh.wasap.my/



Monday, 13 November 2017

PCOS boleh dibantu dengan amal gaya hidup sihat



What is PCOS?
Sumber : https://pcoschallenge.org/symposium/what-is-pcos/


PCOS - #1

Wanita yang ada masalah PCOS akan sukar untuk hamil - fakta.

Ia bukan sesuatu yang boleh ditangani dalam tempoh sesingkat 3-4 bulan.

Ia berkait rapat dengan gaya hidup dan corak pemakanan.

Wanita dengan PCOS , kebanyakkannya alami masalah obes, haid yang tidak teratur , sangat berkait dengan kesuburan, atas sebab telur sukar untung matang dan ovulasi tidak dapat berlaku dan keadaan hormon yang cacat. 


PCOS - #2

Wanita yang alamai PCOS, bila anda berazam inginkan zuriat, Anda harus KUAT untuk melalui beberapa fasa perubahan.

1- kurangkan berat badan secara sihat . Bersenam dan kurangkan makanan yang tinggi karbohidrat dan tinggi gula.

kenapa perlu kurangkan berat badan :

wanita yang mempunyai berat badan yang normal akan mudah mengekalkan kehamilan setelah menjalani prosedur IUI atau IVF, berbanding dengan wanita yang mempunyai berat badan yang berlebihan. Mereka yang mempunyai berat badan yang berlebihan selalunya mudah mengalami keguguran ketika kehamilan.


2- kawal pemakanan - pilih lah gaya pemakanan sihat dan elakkan makanan berproses, serta  tinggi gula

3- amal gaya hidup sihat - jadikan bersenam sebagai rutin dan kawalurus stress dengan baik

4- konsisten pengambilan supplemen yang bersifat anti oksidan dan membantu untuk seimbang /stabilkan hormon, yang mana ia membantu untuk membetulakan kitaran haid. Kami syorkan Qaseh Gold Adinda & Pati Kristal Sole






Anda mahu hamil, anda perlu usaha lebih daripada orang lain. Jumpa pakar sakit puan @ gynea anda, dapatkan nasihat yang boleh membantu anda.

Usah anggap sudah makan ubat, anda boleh hamil tanpa berusaha untuk berubah dari segi corak pemakanan dan gaya hidup.

Tangani masalah kesuburan, pastikan anda ambil supplemen yang membantu stabilkan hormon. Ambil secara konsisten selama 6-7 bulan dengan dos yang betul. 

dan anda perlu amalkan gaya hidup sihat.
Mesti berusaha bersenam,  kurangkan berat badan .

Hidup dengan gembira. Kawal stress. Tenangkan diri dengan zikir harian, mahupun membaca Alquran. Berjalan-jalan makan angin juga, tak perlu jauh-jauh, membantu untuk mengurangkan stress. Hargai insan-insan tersayang di sekeliling hidup anda

Kejayaan bagi anda , bila anda berjaya turunkan berat badan, walau hanya 2 kg sebulan.

Kejayaan bagi anda, bila period anda mula datang setiap bulan dan darahnya normal, bukan hanya sekadar  tompokan, ini bermakna, hormon anda mula stabil dan tempoh kesuburan dapat anda jangka. Gunakan applikasi 'period tracker' untuk mengenalpasti tempoh kesuburan.

Kejayaan bagi anda, bila anda sudah tidak craving pada gula dan sentiasa amal sayur dan buahan segar.

Kejayaan bagi anda, bila anda sentiasa dalam mood santai dan berlapang dada mengharung ujian dan dugaan.




Insya Allah, masa nya akan tiba pada masa yang tepat untuk anda dikurniakan cahaya mata. Setiap usaha yang anda usahakan, usah lupa pada pemberi rezeki, Allah azzawajalla. Dia lah yang Maha Pemurah Maha Penyayang. Takkan dia sia-sia kan usaha hambaNya yang bersungguh-sungguh. Allah melihat usaha kita.


No automatic alt text available.

No automatic alt text available.


Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .

Anda ingin mendapatkan konsultasi percuma, hubungi kami di http://qasehgoldipoh.wasap.my/





Thursday, 9 November 2017

Qaseh Gold Adinda untuk ibu menyusu



Image may contain: text



ANDA mempunyai masalah berikut?
» kekurangan susu badan?
» nak buat stok susu tapi susu tiada?
» dah cuba banyak milk booster tapi semua tak menjadi.
» nak cari milk booster yang ada kandungan terbaik untuk ibu menyusu?

QASEH GOLD ADINDA yang anda cari.


Image may contain: text





KANDUNGAN QASEH GOLD ADINDA : 
✔ Madu.
✔ Kurma.
✔ Habatus Sauda’.
✔ Buah zaiton.
✔ Buah Tiin.
✔ Delima.
✔ Air Zam-zam.
✔ Gam Arab(prebiotic semulajadi).
✔ Diadunkan dengan herba tradisi seperti Za’faran, Ginkgo & Sireh.
✔ Juga Herba Khusus untuk wanita Passiflora, Pegaga & Manjakani.







Qaseh Gold Adinda Menyokong Penyusuan Susu Ibu dan bertindak sebagai Energy Booster kerana...

1- Qaseh Gold Adinda mengandungi Habbatus sauda yg terkenal untuk merangsang penghasilan susu badan.

2- Qaseh Gold Adinda penuh dengan zat besi & kalsium serta mineral yang melancarkan pengeluaran susu badan

3- Qaseh Gold Adinda juga bertindak melancarkan peredaran darah dimana darah lancar dengan tekanan yang normal seterusnya melancarkan penghasilan susu badan.

4- Qaseh Gold Adinda terdapat trypthofan yang berjaya menghilangkan penat & stress serta stabilkan mood si ibu. Apabila ibu gembira terhasil lah susu yang berkualiti & banyak.

Berusahalah menyusui anak sehingga 2 tahun...Inshallah Allah dipermudahkan urusan.



Khasiat amalkan Qaseh Adinda untuk Ibu Menyusu:

• Susu lebih banyak
• Susu lebih pekat
• Ibu lebih bertenaga
• Ibu lebih relaks
• Bayi lebih cergas
• Bayi tidur lebih lena
• Bayi tidak mudah dijangkiti penyakit

PENGESAHAN & PENGIKTIRAFAN

� 100% HALAL (Produk Bumiputra ISLAM)
� PERDIM- Disyorkan oleh Pertubuhan Doktor-Doktor Malaysia




Image may contain: text

No automatic alt text available.


Khasiat Amalkan Qaseh Adinda untuk Ibu Menyusu :

✔ Membekalkan tenaga berpanjangan (glukosa dan fruktosa dari Kurma dan Madu).

✔ Membantu mengurangkan rasa letih.

✔ Triptofan dalam QGA mengawal stress secara tak langsung membantu menstabilkan hormon dan emosi si ibu. Apabila ibu gembira lebih banyak hormon oksitosin dihasilkan. Maka penghasilan susu akan lebih lancar.

✔ Meningkatkan sistem imun (tak mudah sakit).

✔ Memperbaiki dan melancarkan perjalanan darah sekalagus melancarkan pengeluaran susu ibu.

✔ Kaya dengan Zat Besi & Kalsuim serta mineral yang di perlukan ibu menyusu.

✔ BIla badan SIHAT/GEMBIRA <= => susu MELIMPAH ruah.



No automatic alt text available.


No automatic alt text available.



Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .

Anda ingin mendapatkan konsultasi percuma, hubungi kami di http://qasehgoldipoh.wasap.my/


Wednesday, 8 November 2017

Qaseh Gold Adinda untuk wanita hebat








Amalkan QASEH GOLD ADINDA dari pelbagai peringkat Umur


Qaseh Adinda khas untuk Wanita. 


Dari muda remaja, wanita berkerjaya, suri rumah, wanita yang aktif, wanita berkeluarga, ibu hamil, ibu menyusu dan wanita yang ingin hamil serta merawat masalah dalaman boleh berikhtiar dengan #QasehAdinda. 


SEBELUM KAHWIN

  • Adinda membantu menyihatkan tubuh badan. 
  • Menstabilkan hormon kewanitaan.
  • Mengatasi masalah keputihan,haid tidak teratur & merawat senggugut.


No automatic alt text available.



SELEPAS KAHWIN
.
ISTERI
  • Membekalkan tenaga dan menstabilkan hormon kewanitaan.
  • Merangsang kesuburan bagi wanita sebagai ikhtiar untuk dapatkan zuriat.
  • Menyediakan diri wanita untuk menjadi bakal ibu. Sihat luar & dalam.


IBU HAMIL

  • Mengatasi masalah tekanan darah.
  • Menstabilkan HB.
  • Mengatasi masalah alahan, mabuk dan muntah-muntah.
  • Menambah selera makan pada ibu serta membekalkan zat & nutrien tambahan untuk baby dalam kandungan.
  • Membekalkan tenaga untuk ibu lebih mudah bersalin kelak.
  • Ibu sihat menjelang hari bersalin.


IBU BERSALIN

  • Memastikan ibu sihat dan bertenaga selepas bersalin
  • Merangsang penyusuan susu ibu.
  • Menyembuhkan luka dalam rahim serta luka di tempat jahitan.


IBU MENYUSU

  • Membekalkan susu yang banyak dan pekat.
  • Baby cepat kenyang dan tidur lena kerana susu banyak & pekat.
  • Ibu dan baby sihat sepanjang tempoh berpantang.
  • Merawat sembelit, buasir serta melawaskan buang air besar bagi ibu mengandung, bersalin dan ibu yang sedang berpantang.


InsyaAllah dengan izinNya..

Berikhtiarlah dengan Qaseh Gold Adinda



Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .

Saturday, 4 November 2017

QASEH GOLD PREMIER UNTUK KUATKAN TULANG









Tahukah anda?

Satu-satunya formulasi makanan sunnah dengan Kalsium asli daripada tulang ikan.


Kalsium yang diperolehi daripada tulang ikan adalah kalsium asli dan tiada sebarang perisa tambahan!


Kajian daripada sekumpulan penyelidik Universiti Malaysia Terengganu (UMT) diketua oleh Dr Dara Asiyah Mohammad Ali Puteh mendapati kalsium tulang ikan mempunyai KHASIAT YANG LEBIH TINGGI dan mampu menggantikan kalsium sintetik yang sering digunakan di pasaran.


Qaseh Gold Premier merupakan SATU-SATUNYA FORMULASI MAKANAN SUNNAH yang mengadunkan kalsium tulang ikan dalam ramuan istimewanya. 

Nikmati keperluan tambahan kalsium asli untuk kesihatan tulang anda!




Salah satu ramuan tambahan dalam Qaseh Gold Premier , iaitu Roselle juga membantu dalam menguatkan tulang.


Siapa yang boleh amalkan Qaseh Gold Premier ?

  • Ibu Hamil
  • Ibu Menyusu
  • Ahli bekerjaya Profesional (lelaki dan wanita)
  • Warga emas dan mereka yang berumur lebih 40an


Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .



Friday, 3 November 2017

Dapatkan tidur yang berkualiti , hindari kanser





Tahukah anda , masalah  INSOMNIA, sukar tidur malam , berpunca dari pelbagai faktor


Apa punca sukar tidur

1- tempat tidur yang tidak selesa.

  • pastikan tempat tidur kita bersih dan nyaman
  • sebelum tidur jauhi gadget, sekurangnya 1 jam sebelum tidur
  • matikan lampu. elakkan tidur dalam keadaan lampu terang
  • television juga memberi pengaruh tidak baik untuk otak bawah sedar, sebaiknya sebelum tidur elakkan menonton filem/drama yang dramatik atau misteri atau keganasan


2- pengunaan ubatan ,

  • penggunaan ubatan darah tinggi, ubat asma, dan lain-lain, memang akan memberi kesan tidak selesa untuk tidur di malam hari
  • jadi, berusaha lah ubah cara hidup agar lebih sihat dan tidak bergantung pada ubatan


3-  Gaya hidup

  • Usahakan supaya tidak tidur lama di siang hari
  • Usahakan untuk tidak berjaga malam, fitrah kita sebagai manusia - Siang berjaga & bekerja, dan Malam adalah untuk istirehat dan tidur
  • Makan malam sebaiknya 4 jam sebelum tidur. Usah dibiasakan makan lewat malam, 
  • Berhenti ambil kafein di waktu malam



4 - STRESS

  • Ubah cara kita berdepan dengan stress. Bila stress kita bukan sahaja hilang tumpuan, tetapi juga menjejaskan corak tidur



AKIBAT DARI INSOMNIA

Tahu kah anda, bila kita tidak dapat tidur pada waktu malam, maka penghasilan hormon MELATONIN akan terbantu atau tidak berlaku. Waktu puncak penghasilan hormon Melatonin adalah antara jam 12 tengahmalam hingga 4 pagi. Dan hormon ini hanya boleh terhasil saat kita tidur - iaitu tidur yang nyenyak - DEEP SLEEP.

Sekiranya kita selalu tidak dapat tidur pada waktu tersebut, maka hormon tersebut tidak terhasil dan tidak dirembeskan ke otak dan tubuh kita.

Hormon ini sangat penting kepada kesejahteraan SEL tubuh kita. Hormon Melatonin ni umpama Konduktur dalam sebuah orkestra, iaitu menjadi ketua kepada hormon-hormon lain dalam tubuh. Lihat betapa penting nya kehadiran MELATONIN dalam tubuh kita.

Jika dibiarkan ia tidak terhasil untuk satu tempoh yang panjang - ia boleh menjadi sebab kanser.

Sayangi nya tubuh kita. RAWAT INSOMNIA.



BAGAIMANA QASEH GOLD MEMBANTU MASALAH INSOMNIA


Terdapat beberapa ramuan dalam Qaseh Gold yang membantu untuk memberi rangsangan dan keupayaan tubuh kita untuk berehat pada waktu malam.


Ramuan Qaseh Gold ini membantu anda untuk mendapatkan kualiti tidur yang lebih baik, iaitu  KURMA , MADU, DELIMA, PASIFFLORA/MARKISA (ada dalam Qaseh Gold Adinda), ASHWAGANDA (ada dalam Qaseh Gold Kekanda) , GOJIBERI (ada dalam Qaseh Gold Premier), BUAH TIIN, BADAM (ada dalam Qaseh Gold Junior) , CERI (ada dalam Qaseh Gojes) 



Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .










Monday, 30 October 2017

Qaseh Gold membantu masalah Asma







APA ITU ASMA?

~ asma atau lelah merupakan penyakit immunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas (penyakit saluran udara kronik)

~ ketika pesakit diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit

~ pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas dan sukar untuk bersenam

~ ketika otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan
~ apabila ini berlaku maka paru2 akan kekurangan udara dan akibatnya pesakit boleh pengsan...






SIMPTOM ASMA:

~simptom asma disebabkan penyempitan dan inflamasi saluran udara yang boleh berlaku akibat alahan kepada persekitaran, salah makan, ubat ubatan dan tekanan apabila pesakit terdedah kepada punca2 yang dinyatakan tadi

~ serangan asma berlaku apabila saluran udara menjadi sempit akibat pengecutan otot di sekeliling saluran udara serta tersumbat kerana inflamasi dan rembesan cecair yang banyak dari saluran udara yang membengkak tadi

~ simptom-simptom ini mungkin akan menjadi lebih teruk pada waktu malam dan subuh



JENIS-JENIS ASMA


Penyakit asma yang menyerang tiap individu adalah berbeza.

Ada yang diserang sebulan sekali, ada yang lebih kerap, ada juga yang diserang atas sebab alahan.

Ada yang diserang asma akibat daripada alahan kepada bulu binatang

Ada yang diserang asma akibat terlalu kuat bersenam (over-worked) boleh membuat seseorang mengalami batuk dan sesak dada.

Ada yang diserang asma akibat persekitaran kerja, boleh jadi kerana Stress dan juga kualiti udara di tempat kerja.

Ada yang diserang asma akibat batuk yang berpanjangan. Oleh itu berhati-hati bila anda mengalami batuk yang berpanjangan

dan ada yang diserang asma kerana cuaca sejuk, terutama nya di waktu malam.




bacaan lanjut di SINI 


BAGAIMANA UNTUK TANGANI ASMA


Sekiranya kita tahu kita ada potensi mendapat serangan asma, kawal lah dengan pemakanan dan hidup dalam persekitaran yang sihat.

dan pastikan kita membuat aktiviti lasak sesuai dengan keupayaan tubuh kita.

Pastikan rumah bersih dari habuk. Elakkan penggunaan karpet yang memerangkap habuk.

Pastikan di rumah ada peralatan inhaler dan ubatan pelega bila terjadi serangan asma.

Pastikan tiada yang merokok di dalam rumah. Sebaiknya BANNED kan perokok dari merokok dalam rumah mahupun kawasan laman rumah.

Sekiranya anda diserang batuk, berusaha lah untuk merawat nya secepatnya. Amalkan madu dan lemon, antara home remedy yang baik. Jika tidak di rawat , batuk yang berpanjangan boleh membawa kepada asma.

Elakkan membela haiwan yang berbulu dan yang ada hama. Kucing is a BIG NO.




Mengawal Asma dengan cara alami

Halia, bunga cengkih, madu, buah tiin, bawang putih , mustard oil , kopi panas.

Boleh buat air halia, aoi madu, air rendaman buah tiin .

Caranya boleh anda google dan dapatkan cara pengalaman yang betul.


Buah Tiin dan madu ada dalam Qaseh Gold




QASEH GOLD MEMBANTU MENGATASI ASMA

~ Qaseh Gold meningkatkan sistem imun tubuh kita, sistem imun yang kuat mampu melawan jangkitan penyakit

~ Qaseh Gold mengurangkan radang dan bengkak,sangat sesuai untuk pesakit asma kerana asma berlaku apabila berlakunya keradangan (inflamasi) dan saluran udara yang membengkak

~ Qaseh Gold memudahkan pernafasan, ya ini memang sangat penting kerana asma adalah penyakit yang melibatkan kesukaran bernafas yang kronik

~ Qaseh Gold melegakan tekanan, tekanan adalah salah satu penyebab asma menyerang.



ASMA BOLEH DIATASI TANPA NEB

Bagaimana Qaseh Gold boleh membantu masalah asma?

Dalam Qaseh Gold ada Kurma, Madu, Habbatussauda, Minyak Zaitun & banyak lagi ramuan yang bersifat anti bakteria, anti histamin dan anti radang. 

Ia membantu melegakan saluran pernafasan dan mengatasi masalah batuk, kahak, bronchitis & Asma. 

Cara mengamalkan nya sangat mudah, hanya 2 sudu pagi dan 2 sudu malam. 
Jika simptom asma mula terlihat, boleh ambil 1-2 sudu Qaseh bagi setiap 2-3 jam.

InsyaAllah. Tapi bukan boleh terus baik ye. Perlu konsisten amalkan hari-hari sekurang-kurangnya selama 3 bulan untuk dapat kesan optima.

Neb boleh melegakan asma dengan cepat, tapi neb tak bagus untuk kesan jangkamasa panjang. Asma akan datang semula berulang-ulang.

Anda nak NEB sepanjang hidup?
Tentu lah tidak kan.


Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .



Monday, 23 October 2017

Testimoni ibu hamil mengamalkan Qaseh Gold Adinda




Masalah ibu hamil sering dikaitkan dengan
✔ Lemah dan tidak bertenaga??
✔ Sedang mengalami ‘morning sickness’??
✔ Mencari produk yg boleh membantu tumbesaran bayi yang dikandung??
✔Paras HB (hemoglobin) rendah??



Masalah ibu hamil sering dikaitkan dengan
✔ Lemah dan tidak bertenaga??
✔ Sedang mengalami ‘morning sickness’??
✔ Mencari produk yg boleh membantu tumbesaran bayi yang dikandung??
✔Paras HB (hemoglobin) rendah??
➊ Khasiat QASEH GOLD ADINDA Untuk Ibu Mengandung:
✔ Membantu menguatkan sistem PERTAHANAN badan (sistem imun).
✔ Membantu mengurangkan ‘Morning Sickness’ (alahan ibu mengandung).
✔Membekalkan TENAGA yang berpanjangan.
✔Merangsang penghasilan SUSU IBU yang banyak sejak dari mengandung.
✔Melawaskan masalah PEMBUANGAN yang dialami wanita mengandung
✔ Membantu TUMBESARAN otak bayi dalam kandungan.


Jom baca pengalaman ibu hamil yang telah mengamalkan Qaseh Gold Adinda semasa hamil.











Saturday, 21 October 2017

Manafaat passiflora , ramuan Qaseh Gold Adinda



Bunga passiflora merupakan bunga yang sudah dipercayai sebagai penawar yang dapat menyembuhkan perbagai jenis penyakit. Khasiatnya sudah dikenali di Amerika sejak 200 tahun yang lalu.




Passiflora mempunyai kesan yang menenangkan sehingga penggunaanya efektif untuk mengatasi perasaan gemuruh, asma & kekejangan otot.

Diantara khasiat lain adalah:

  • Mengatasi insomnia atau susah tidur
  • Mempercepat penyembuhan luka
  • Menurunkan tekanan darah tinggi



Jangan tak tahu ya bahan ini terdapat dalam QASEH GOLD ADINDA. Memang yang terbaik sahaja kami hidangkan.. haa giteww !




Bunga Passiflora Penenang Minda? 

Setelah seharian penat bekerja dan menguruskan diri serta keluarga, pasti para wanita merasa stres. Tahukah anda, Qaseh Gold Adinda mengandungi bunga unik Passiflora yang berkhasiat untuk membantu wanita untuk menjadi lebih rileks?

Bila kita rileks, fikiran lebih tajam, tambah bersemangat dan hubungan pun menjadi lebih mesra.


Cuba dulu baru tahuuu

Sebotol Qaseh Gold Adinda hanya RM78 sahaja, Semenanjung Malaysia


kredit : Qaseh Gold HQ

Untuk pesanan - klik CONTACT


Friday, 20 October 2017

Rutin penjagaan wajah di siang hari



cara membuat pesanan, klik CONTACT



Simple A.M Routine

G by Gojes ni dihasilkan untuk memudahkan wanita untuk amalkan skincare. Hari ni saya nak share rutin pagi (AM routine) G by Gojes. 😍


1. Cuci wajah dengan Gentle Facial Foam.
Buih pencuci muka yang lembut akan mencuci segala kotoran, sel kulit mati dan lebihan sebum yang memerangkap bakteria tu dari kulit.


2. Rawat dan hidratkan wajah dengan Revitalising Serum.
Perlu ke semua orang pakai serum?
Ya, perlu sebab serum ni lah yang bantu repair kulit kita dan menyerap masuk ke dalam kulit untuk memberi kelembapan dari dalam.


3. Hydrating Day Cream 
Beri kelembapan dan perlindungan di lapisan atas kulit. Kulit kita perlukan perlindungan dari sinar UV dan pencemaran. Day cream juga bantu kekalkan kelembapan supaya tak keluar dari kulit apabila terdedah kepada haba.


4. Perfecting BB Cream 
Asas mekap ini bertindak menyamarkan cela, seratakan tona kulit, serta melindungi dari sinar UV. Ia bukan comedogenic.


Itu saja, simple dan berkesan.
SENANG KAN 👄

kredit : FB Page G by Gojes HQ 




Thursday, 12 October 2017

Qaseh gold tiada gula tambahan, hanya gula alami


Apa kah beza gula buatan dan gula alami/semulajadi


1. Gula semulajadi lebih mudah bertukar kepada tenaga. Gula semulajadi mudah diserap oleh usus dan sel.


2. Gula buatan memerlukan proses yang rumit kerana ia memerlukan kerahan daripada nutrisi, vitamin, mineral dalam tubuh kita. Bermaksud, sebelum gula buatan dapat diubah kepada tenaga, ia akan 'consume' atau 'makan' nutrisi yang ada dalam badan kita terlebih dulu.

sebab itu lah dalam tempoh yang panjang kesihatan kita boleh merosot.

Bayangkan setiap hari -  nutrisi , vitamin & mineral dalam tubuh kita di 'ngap' oleh gula buatan. Maka berlaku kekurangan zat dalam tubuh.

betul lah kan pernyataan umum - gula buatan ni makanan sel kanser.




kredit pic dari google


Bukan sekadar gula pasir, tetapi juga makanan segera (mudah makan) yang  di rak kedai seperti biskut, roti , air tin, air kotak,  ais krim, dan lain-lain.

Jom kita, kurangkan pengambilan gula buatan.

Jom kita jadi lebih berhati-hati dalam pemilihan makanan segera. Biskut dan roti putih adalah stok yang rata-rata ada di rumah. Sebagai snek makanan pentang atau malam. Tidak salah diambil, asal sahaja dalam kuantiti yang berpada.

Pilihan lain - kita boleh gantikan biskut dan roti dengan buah-buahan dan yogurt asli .

Sangat penting kita mula jaga pemakanan dengan seimbang dan berkhasiat supaya nutrisi tubuh kita tidak di'kikis' oleh gula buatan.



Gula dalam Qaseh Gold adalah gula semulajadi dari ramuan-ramuan terpilih seperti kurma, madu, buah tiin, delima, kismis,








kredit poster-poster comel dari page Qaseh Junior HQ




Untuk pesanan, dan info lanjut
klik http://qasehgoldipoh.wasap.my/

Kakyong Habibah
Konsultan Qaseh Gold Ipoh
0189527725



#KakyongHabibah
#SihatituJihad

Thursday, 5 October 2017

Qaseh Gold Junior - manafaat produk





Minuman botani dengan kurma asli, madu, badam dan bayam



Membantu menguatkan sistem imun ,penghadaman dan meningkatkan kecergasan anak-anak. Qaseh Junior membantu :

• Menguatkan sistem imun untuk melawan penyakit
• Melancarkan pembuangan air besar
• Meningkatkan kecerdasan minda
• Menyokong tumbesaran yang sihat
• Membekalkan tenaga


Bahan-bahan ramuan Qaseh Gold Junior

• Kurma
• Buah Tin
• Zaitun
• Delima
• Habbatussauda
• Kismis
• Badam
• Bayam






Harga SM rm66
tidak termasuk kos pos

APAKAH KANDUNGAN HEBAT DALAM JUS QASEH JUNIOR?

Jus Junior hebat dari yang lain kerana JUS JUNIOR mengandungi 15 Ramuan Hebat dalam 1 botol :

  • * Badam – Ransang aktiviti minda & tingkatkan stamina.
  • * Kismis – Membekalkan tenaga & keupayaan minda, melindungi gigi & mata serta kuatkan tulang.
  • * Kurma – Membekalkan tenaga & minda, membantu stabilkan emosi dan membantu pelawasan.
  • * Madu – Agen mencerdaskan minda & meningkatkan tenaga, menguatkan sistem imun.
  • * Pegaga – Membantu legakan ekzema, jangkitan penafasan, asma, demam, selsema dan insomnia.
  • * Bayam – Meningkatkan kuasa imun tubuh, membantu masalah anemia & keletihan, pembentukan tulang & gigi yang kuat.
  • * Delima – Mengekalkan perjalanan darah serta membantu membaikpulih sel tubuh yang rosak akibat radikal bebas.
  • * Zaitun – Membantu memberi perlindungan awak kepada tubuh daripada risiko penyakit berbahaya seperti masalah jantung.
  • * Gingko – Herba minda. Berupaya merangsang fungsi minda & kuatkan ingatan, melindungi saraf, otot, jantung, pembuluh darah & retinan mata.
  • *Tiin – Meningkatkan keupayaan tubuh, menguatkan sistem ketahanan tubuh melawan penyakit. Melegakan keletihan dan merangsang kuasa otak.
  • * Garam Bukit – Membantu memperbaiki sistem penafasan & melawan jangkitan, mengimbangi pH tubuh, menguatkan kekejangan otot, baikkan penghadaman, membantu penyerapan mineral dalam sel & menggantikan elektrolit yang hilang.
  • * Habbatussauda – Meningkatkan sistem imun tubuh & membekalkan tenaga, membantu mengatasi pelbagai penyakit seperti asma, bronkitis, ekzema, alahan dan batuk.
  • *Air Zam-zam – Berupaya merawat pelbagai penyakit dan membantu tingkatkan sistem imun tubuh
  • * Gam Arab – Merupakan PREBIOTIK semulajadi yang dapat bantu sihatkan usus dan masalah sembelit.
  • * Zaafaran – Menyokong tumbesaran yang sihat & kuat. Membantu melegakan asma, imsomnia, batuk, murung dan penghadaman.
















Untuk pesanan, dan info lanjut
klik http://qasehgoldipoh.wasap.my/

Kakyong Habibah
Konsultan Qaseh Gold Ipoh
0189527725

Anak Pelat perlu di ransang

Anak pelat

Anak-anak yang pelat - rasa rendah diri nya tebal
Lebih pilih berdiam diri dari bersuara.
Anak yang pelat sebutnya sukar difahami
Jadi sukar berkawan. Kesian kan.

Ibu ayah mesti rajin bercakap dengan anak
Setiap masa dan ketika berbuallah dengan anak
Usah biar anak adap gajet
Usah biar anak adap tv

Isi masa dengan sesi membaca dgn anak-anak
Isi masa bawa anak bermain di taman

Galakkan anak berinteraksi dgn kawan2 semasa bermain di taman
Ini cara untuk bantu kurang 'inferiority complex anak-anak
Bantu anak tambahkan perbendaharaan kata.

Sangat baik andainya diberi makanan kesihatan minda agar dapat di ransang otak anak sebaiknya.



Dapatkan Set Anak Bijak Sihat - hanya rm141 tidak termasuk pos.


Untuk pesanan, dan info lanjut
klik http://qasehgoldipoh.wasap.my/

Kakyong Habibah
Konsultan Qaseh Gold Ipoh
0189527725

Tuesday, 3 October 2017

Gelombang Oren Qaseh Gold Junior



Gelombang Oren bakal tiba!

Apa tu #GelombangOren 

ramai yang tertanya apa yang bakal terjadi. 




Inilah gelombang oren! Bakal buat fenomena Qaseh tak lama lagik.

Alhamdulillah, rasa seronok dan teruja pulak apabila si comel Omar dan Hana pun khabarnya nak jadikan Qaseh Gold Junior sebagai minuman berkhasiat harian mereka




Tahniah Ana Edar , kali ini berkolabrasi dengan Omar dan Hana.. bakal muncul Kapten Junior 

Tunggu ya... !!




5 FUNGSI UTAMA hanya dengan 1 botol QASEH GOLD JUNIOR.
5 in 1, Hanya dalam 1 botol!

  • Menguatkan MEMORI, mencerdaskan MINDA

  • Menyokong TUMBESARAN


  • Menguatkan SISTEM IMUN untuk melawan penyakit & jangkitan kuman
  • Mengatasi masalah SEMBELIT

  • Membekalkan TENAGA.


Dapatkan sekarang!!!
Qaseh Gold Junior adalah PILIHAN TERBAIK buat anak-anak.



Percuma belon Kapten Junior selagi stok masih ada. 


Qaseh Gold Junior diiktiraf oleh PERDIM (Pertubuhan Doktor-doktor Islam Malaysia) sebagai makanan kesihatan berfungsi.


Untuk pesanan, dan info lanjut
klik http://qasehgoldipoh.wasap.my/

Kakyong Habibah
Konsultan Qaseh Gold Ipoh
0189527725