Monday, 30 October 2017

Qaseh Gold membantu masalah Asma







APA ITU ASMA?

~ asma atau lelah merupakan penyakit immunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas (penyakit saluran udara kronik)

~ ketika pesakit diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit

~ pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas dan sukar untuk bersenam

~ ketika otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan
~ apabila ini berlaku maka paru2 akan kekurangan udara dan akibatnya pesakit boleh pengsan...






SIMPTOM ASMA:

~simptom asma disebabkan penyempitan dan inflamasi saluran udara yang boleh berlaku akibat alahan kepada persekitaran, salah makan, ubat ubatan dan tekanan apabila pesakit terdedah kepada punca2 yang dinyatakan tadi

~ serangan asma berlaku apabila saluran udara menjadi sempit akibat pengecutan otot di sekeliling saluran udara serta tersumbat kerana inflamasi dan rembesan cecair yang banyak dari saluran udara yang membengkak tadi

~ simptom-simptom ini mungkin akan menjadi lebih teruk pada waktu malam dan subuh



JENIS-JENIS ASMA


Penyakit asma yang menyerang tiap individu adalah berbeza.

Ada yang diserang sebulan sekali, ada yang lebih kerap, ada juga yang diserang atas sebab alahan.

Ada yang diserang asma akibat daripada alahan kepada bulu binatang

Ada yang diserang asma akibat terlalu kuat bersenam (over-worked) boleh membuat seseorang mengalami batuk dan sesak dada.

Ada yang diserang asma akibat persekitaran kerja, boleh jadi kerana Stress dan juga kualiti udara di tempat kerja.

Ada yang diserang asma akibat batuk yang berpanjangan. Oleh itu berhati-hati bila anda mengalami batuk yang berpanjangan

dan ada yang diserang asma kerana cuaca sejuk, terutama nya di waktu malam.




bacaan lanjut di SINI 


BAGAIMANA UNTUK TANGANI ASMA


Sekiranya kita tahu kita ada potensi mendapat serangan asma, kawal lah dengan pemakanan dan hidup dalam persekitaran yang sihat.

dan pastikan kita membuat aktiviti lasak sesuai dengan keupayaan tubuh kita.

Pastikan rumah bersih dari habuk. Elakkan penggunaan karpet yang memerangkap habuk.

Pastikan di rumah ada peralatan inhaler dan ubatan pelega bila terjadi serangan asma.

Pastikan tiada yang merokok di dalam rumah. Sebaiknya BANNED kan perokok dari merokok dalam rumah mahupun kawasan laman rumah.

Sekiranya anda diserang batuk, berusaha lah untuk merawat nya secepatnya. Amalkan madu dan lemon, antara home remedy yang baik. Jika tidak di rawat , batuk yang berpanjangan boleh membawa kepada asma.

Elakkan membela haiwan yang berbulu dan yang ada hama. Kucing is a BIG NO.




Mengawal Asma dengan cara alami

Halia, bunga cengkih, madu, buah tiin, bawang putih , mustard oil , kopi panas.

Boleh buat air halia, aoi madu, air rendaman buah tiin .

Caranya boleh anda google dan dapatkan cara pengalaman yang betul.


Buah Tiin dan madu ada dalam Qaseh Gold




QASEH GOLD MEMBANTU MENGATASI ASMA

~ Qaseh Gold meningkatkan sistem imun tubuh kita, sistem imun yang kuat mampu melawan jangkitan penyakit

~ Qaseh Gold mengurangkan radang dan bengkak,sangat sesuai untuk pesakit asma kerana asma berlaku apabila berlakunya keradangan (inflamasi) dan saluran udara yang membengkak

~ Qaseh Gold memudahkan pernafasan, ya ini memang sangat penting kerana asma adalah penyakit yang melibatkan kesukaran bernafas yang kronik

~ Qaseh Gold melegakan tekanan, tekanan adalah salah satu penyebab asma menyerang.



ASMA BOLEH DIATASI TANPA NEB

Bagaimana Qaseh Gold boleh membantu masalah asma?

Dalam Qaseh Gold ada Kurma, Madu, Habbatussauda, Minyak Zaitun & banyak lagi ramuan yang bersifat anti bakteria, anti histamin dan anti radang. 

Ia membantu melegakan saluran pernafasan dan mengatasi masalah batuk, kahak, bronchitis & Asma. 

Cara mengamalkan nya sangat mudah, hanya 2 sudu pagi dan 2 sudu malam. 
Jika simptom asma mula terlihat, boleh ambil 1-2 sudu Qaseh bagi setiap 2-3 jam.

InsyaAllah. Tapi bukan boleh terus baik ye. Perlu konsisten amalkan hari-hari sekurang-kurangnya selama 3 bulan untuk dapat kesan optima.

Neb boleh melegakan asma dengan cepat, tapi neb tak bagus untuk kesan jangkamasa panjang. Asma akan datang semula berulang-ulang.

Anda nak NEB sepanjang hidup?
Tentu lah tidak kan.


Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .



Monday, 23 October 2017

Testimoni ibu hamil mengamalkan Qaseh Gold Adinda




Masalah ibu hamil sering dikaitkan dengan
✔ Lemah dan tidak bertenaga??
✔ Sedang mengalami ‘morning sickness’??
✔ Mencari produk yg boleh membantu tumbesaran bayi yang dikandung??
✔Paras HB (hemoglobin) rendah??



Masalah ibu hamil sering dikaitkan dengan
✔ Lemah dan tidak bertenaga??
✔ Sedang mengalami ‘morning sickness’??
✔ Mencari produk yg boleh membantu tumbesaran bayi yang dikandung??
✔Paras HB (hemoglobin) rendah??
➊ Khasiat QASEH GOLD ADINDA Untuk Ibu Mengandung:
✔ Membantu menguatkan sistem PERTAHANAN badan (sistem imun).
✔ Membantu mengurangkan ‘Morning Sickness’ (alahan ibu mengandung).
✔Membekalkan TENAGA yang berpanjangan.
✔Merangsang penghasilan SUSU IBU yang banyak sejak dari mengandung.
✔Melawaskan masalah PEMBUANGAN yang dialami wanita mengandung
✔ Membantu TUMBESARAN otak bayi dalam kandungan.


Jom baca pengalaman ibu hamil yang telah mengamalkan Qaseh Gold Adinda semasa hamil.











Saturday, 21 October 2017

Manafaat passiflora , ramuan Qaseh Gold Adinda



Bunga passiflora merupakan bunga yang sudah dipercayai sebagai penawar yang dapat menyembuhkan perbagai jenis penyakit. Khasiatnya sudah dikenali di Amerika sejak 200 tahun yang lalu.




Passiflora mempunyai kesan yang menenangkan sehingga penggunaanya efektif untuk mengatasi perasaan gemuruh, asma & kekejangan otot.

Diantara khasiat lain adalah:

  • Mengatasi insomnia atau susah tidur
  • Mempercepat penyembuhan luka
  • Menurunkan tekanan darah tinggi



Jangan tak tahu ya bahan ini terdapat dalam QASEH GOLD ADINDA. Memang yang terbaik sahaja kami hidangkan.. haa giteww !




Bunga Passiflora Penenang Minda? 

Setelah seharian penat bekerja dan menguruskan diri serta keluarga, pasti para wanita merasa stres. Tahukah anda, Qaseh Gold Adinda mengandungi bunga unik Passiflora yang berkhasiat untuk membantu wanita untuk menjadi lebih rileks?

Bila kita rileks, fikiran lebih tajam, tambah bersemangat dan hubungan pun menjadi lebih mesra.


Cuba dulu baru tahuuu

Sebotol Qaseh Gold Adinda hanya RM78 sahaja, Semenanjung Malaysia


kredit : Qaseh Gold HQ

Untuk pesanan - klik CONTACT


Friday, 20 October 2017

Rutin penjagaan wajah di siang hari



cara membuat pesanan, klik CONTACT



Simple A.M Routine

G by Gojes ni dihasilkan untuk memudahkan wanita untuk amalkan skincare. Hari ni saya nak share rutin pagi (AM routine) G by Gojes. 😍


1. Cuci wajah dengan Gentle Facial Foam.
Buih pencuci muka yang lembut akan mencuci segala kotoran, sel kulit mati dan lebihan sebum yang memerangkap bakteria tu dari kulit.


2. Rawat dan hidratkan wajah dengan Revitalising Serum.
Perlu ke semua orang pakai serum?
Ya, perlu sebab serum ni lah yang bantu repair kulit kita dan menyerap masuk ke dalam kulit untuk memberi kelembapan dari dalam.


3. Hydrating Day Cream 
Beri kelembapan dan perlindungan di lapisan atas kulit. Kulit kita perlukan perlindungan dari sinar UV dan pencemaran. Day cream juga bantu kekalkan kelembapan supaya tak keluar dari kulit apabila terdedah kepada haba.


4. Perfecting BB Cream 
Asas mekap ini bertindak menyamarkan cela, seratakan tona kulit, serta melindungi dari sinar UV. Ia bukan comedogenic.


Itu saja, simple dan berkesan.
SENANG KAN 👄

kredit : FB Page G by Gojes HQ 




Thursday, 12 October 2017

Qaseh gold tiada gula tambahan, hanya gula alami


Apa kah beza gula buatan dan gula alami/semulajadi


1. Gula semulajadi lebih mudah bertukar kepada tenaga. Gula semulajadi mudah diserap oleh usus dan sel.


2. Gula buatan memerlukan proses yang rumit kerana ia memerlukan kerahan daripada nutrisi, vitamin, mineral dalam tubuh kita. Bermaksud, sebelum gula buatan dapat diubah kepada tenaga, ia akan 'consume' atau 'makan' nutrisi yang ada dalam badan kita terlebih dulu.

sebab itu lah dalam tempoh yang panjang kesihatan kita boleh merosot.

Bayangkan setiap hari -  nutrisi , vitamin & mineral dalam tubuh kita di 'ngap' oleh gula buatan. Maka berlaku kekurangan zat dalam tubuh.

betul lah kan pernyataan umum - gula buatan ni makanan sel kanser.




kredit pic dari google


Bukan sekadar gula pasir, tetapi juga makanan segera (mudah makan) yang  di rak kedai seperti biskut, roti , air tin, air kotak,  ais krim, dan lain-lain.

Jom kita, kurangkan pengambilan gula buatan.

Jom kita jadi lebih berhati-hati dalam pemilihan makanan segera. Biskut dan roti putih adalah stok yang rata-rata ada di rumah. Sebagai snek makanan pentang atau malam. Tidak salah diambil, asal sahaja dalam kuantiti yang berpada.

Pilihan lain - kita boleh gantikan biskut dan roti dengan buah-buahan dan yogurt asli .

Sangat penting kita mula jaga pemakanan dengan seimbang dan berkhasiat supaya nutrisi tubuh kita tidak di'kikis' oleh gula buatan.



Gula dalam Qaseh Gold adalah gula semulajadi dari ramuan-ramuan terpilih seperti kurma, madu, buah tiin, delima, kismis,








kredit poster-poster comel dari page Qaseh Junior HQ




Untuk pesanan, dan info lanjut
klik http://qasehgoldipoh.wasap.my/

Kakyong Habibah
Konsultan Qaseh Gold Ipoh
0189527725



#KakyongHabibah
#SihatituJihad

Thursday, 5 October 2017

Qaseh Gold Junior - manafaat produk





Minuman botani dengan kurma asli, madu, badam dan bayam



Membantu menguatkan sistem imun ,penghadaman dan meningkatkan kecergasan anak-anak. Qaseh Junior membantu :

• Menguatkan sistem imun untuk melawan penyakit
• Melancarkan pembuangan air besar
• Meningkatkan kecerdasan minda
• Menyokong tumbesaran yang sihat
• Membekalkan tenaga


Bahan-bahan ramuan Qaseh Gold Junior

• Kurma
• Buah Tin
• Zaitun
• Delima
• Habbatussauda
• Kismis
• Badam
• Bayam






Harga SM rm66
tidak termasuk kos pos

APAKAH KANDUNGAN HEBAT DALAM JUS QASEH JUNIOR?

Jus Junior hebat dari yang lain kerana JUS JUNIOR mengandungi 15 Ramuan Hebat dalam 1 botol :

  • * Badam – Ransang aktiviti minda & tingkatkan stamina.
  • * Kismis – Membekalkan tenaga & keupayaan minda, melindungi gigi & mata serta kuatkan tulang.
  • * Kurma – Membekalkan tenaga & minda, membantu stabilkan emosi dan membantu pelawasan.
  • * Madu – Agen mencerdaskan minda & meningkatkan tenaga, menguatkan sistem imun.
  • * Pegaga – Membantu legakan ekzema, jangkitan penafasan, asma, demam, selsema dan insomnia.
  • * Bayam – Meningkatkan kuasa imun tubuh, membantu masalah anemia & keletihan, pembentukan tulang & gigi yang kuat.
  • * Delima – Mengekalkan perjalanan darah serta membantu membaikpulih sel tubuh yang rosak akibat radikal bebas.
  • * Zaitun – Membantu memberi perlindungan awak kepada tubuh daripada risiko penyakit berbahaya seperti masalah jantung.
  • * Gingko – Herba minda. Berupaya merangsang fungsi minda & kuatkan ingatan, melindungi saraf, otot, jantung, pembuluh darah & retinan mata.
  • *Tiin – Meningkatkan keupayaan tubuh, menguatkan sistem ketahanan tubuh melawan penyakit. Melegakan keletihan dan merangsang kuasa otak.
  • * Garam Bukit – Membantu memperbaiki sistem penafasan & melawan jangkitan, mengimbangi pH tubuh, menguatkan kekejangan otot, baikkan penghadaman, membantu penyerapan mineral dalam sel & menggantikan elektrolit yang hilang.
  • * Habbatussauda – Meningkatkan sistem imun tubuh & membekalkan tenaga, membantu mengatasi pelbagai penyakit seperti asma, bronkitis, ekzema, alahan dan batuk.
  • *Air Zam-zam – Berupaya merawat pelbagai penyakit dan membantu tingkatkan sistem imun tubuh
  • * Gam Arab – Merupakan PREBIOTIK semulajadi yang dapat bantu sihatkan usus dan masalah sembelit.
  • * Zaafaran – Menyokong tumbesaran yang sihat & kuat. Membantu melegakan asma, imsomnia, batuk, murung dan penghadaman.
















Untuk pesanan, dan info lanjut
klik http://qasehgoldipoh.wasap.my/

Kakyong Habibah
Konsultan Qaseh Gold Ipoh
0189527725

Anak Pelat perlu di ransang

Anak pelat

Anak-anak yang pelat - rasa rendah diri nya tebal
Lebih pilih berdiam diri dari bersuara.
Anak yang pelat sebutnya sukar difahami
Jadi sukar berkawan. Kesian kan.

Ibu ayah mesti rajin bercakap dengan anak
Setiap masa dan ketika berbuallah dengan anak
Usah biar anak adap gajet
Usah biar anak adap tv

Isi masa dengan sesi membaca dgn anak-anak
Isi masa bawa anak bermain di taman

Galakkan anak berinteraksi dgn kawan2 semasa bermain di taman
Ini cara untuk bantu kurang 'inferiority complex anak-anak
Bantu anak tambahkan perbendaharaan kata.

Sangat baik andainya diberi makanan kesihatan minda agar dapat di ransang otak anak sebaiknya.



Dapatkan Set Anak Bijak Sihat - hanya rm141 tidak termasuk pos.


Untuk pesanan, dan info lanjut
klik http://qasehgoldipoh.wasap.my/

Kakyong Habibah
Konsultan Qaseh Gold Ipoh
0189527725

Tuesday, 3 October 2017

Gelombang Oren Qaseh Gold Junior



Gelombang Oren bakal tiba!

Apa tu #GelombangOren 

ramai yang tertanya apa yang bakal terjadi. 




Inilah gelombang oren! Bakal buat fenomena Qaseh tak lama lagik.

Alhamdulillah, rasa seronok dan teruja pulak apabila si comel Omar dan Hana pun khabarnya nak jadikan Qaseh Gold Junior sebagai minuman berkhasiat harian mereka




Tahniah Ana Edar , kali ini berkolabrasi dengan Omar dan Hana.. bakal muncul Kapten Junior 

Tunggu ya... !!




5 FUNGSI UTAMA hanya dengan 1 botol QASEH GOLD JUNIOR.
5 in 1, Hanya dalam 1 botol!

  • Menguatkan MEMORI, mencerdaskan MINDA

  • Menyokong TUMBESARAN


  • Menguatkan SISTEM IMUN untuk melawan penyakit & jangkitan kuman
  • Mengatasi masalah SEMBELIT

  • Membekalkan TENAGA.


Dapatkan sekarang!!!
Qaseh Gold Junior adalah PILIHAN TERBAIK buat anak-anak.



Percuma belon Kapten Junior selagi stok masih ada. 


Qaseh Gold Junior diiktiraf oleh PERDIM (Pertubuhan Doktor-doktor Islam Malaysia) sebagai makanan kesihatan berfungsi.


Untuk pesanan, dan info lanjut
klik http://qasehgoldipoh.wasap.my/

Kakyong Habibah
Konsultan Qaseh Gold Ipoh
0189527725

Monday, 2 October 2017

Khasiat Pegaga dan Qaseh Gold Adinda



Kredit QasehGold HQ


1# Pegaga mengandungi pelbagai nutrien antaranya asid asiatik, kalsium, potasium, fosforus, beta karotin, vitamin C, tiamin, niasin dan riboflavin.

2# Menguatkan imunisasi bagi mencegah penyakit

3# Melancarkan pembuangan air besar. Serta dapat membantu mengeluarkan toksik akibat sembelit.

4# Me­nguatkan akar rambut, menyuburkan kulit kepala, menguatkan salur darah dan akar rambut serta me­ngelakkan masalah rambut yang lain.

5# Amalan meminumnya dikatakan mampu menjadikan wajah kelihatan awet muda kerana ia membantu menyuburkan kulit, rambut dan kuku. Ini kerana ia menyokong pembentukan kolagen,

6# Pegaga menunjukkan kesan positif terhadap sistem pengaliran darah dengan menguatkan salur darah dan kapilari.

7# Sifat antibakteria yang ada pada pegaga membuat­kan ia turut digunakan sebagai rawatan tradisi untuk jangkitan bakteria dan virus seperti selesema, jangkitan ­saluran kencing, influenza, batuk kering, kusta dan taun.

Dalam Qaseh Adinda memang terdapat bahan berkualiti ni. Ya ! memang berbaloi tau.


Untuk pesanan, dan info lanjut

klik http://qasehgoldipoh.wasap.my/


Kakyong Habibah
Konsultan Qaseh Gold Ipoh
0189527725