Thursday, 16 November 2017

IKHTIAR HAMIL DENGAN QASEH GOLD



Ikhtiar Untuk Hamil dengan Qaseh Gold

Sudah puas mencuba.
Berikhtiar dengan pelbagai cara.
Masih belum berjaya.
.
Apa kata cuba pula amalkan set Ikhtiar Hamil Qaseh Gold ini.

Isteri amalkan Qaseh Gold Adinda.
Suami amalkan Qaseh Gold kekanda.
.
.

Insya Allah khasiat kurma asli dan ramuan terpilih berkhasiat tinggi yang ada dalam Qaseh Gold dapat membantu memberi tenaga dan memperelokkan kesihatan dalaman. 
.
.
Moga Allah makbulkan doa dan usaha dan perkenankan ikhtiar tuan puan.


KURMA dan MADU banyak memainkan peranan dalam membantu proses kehamilan.


KURMA : Buah kurma dipercaya mengandung banyak manfaat, tidak hanya sebagai makanan penghilang rasa lapar, kurma juga diyakini memiliki manfaat untuk kesuburan. Ia juga menyokong pembentukan sel darah merah yang sangat diperlukan oleh mereka yang cuba hamil. 

Antara lain :
Mengatasi kemandulan bagi suami istri
Menyuburkan & menguatkan kandungan
Mengentalkan dan menambah jumlah sperma laki-laki
Menambah hormon laki-laki


MADU : Kaya dengan mineral dan asid amino untuk membekalkan nutrisi kepada sistem peranakan serta merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil. KHASIAT madu sangat bagus untuk lelaki dan wanita.

Khasiat Madu Pada Isteri :
Memperkuat daya tahan sperma
Kesuburan kandungan
Menjaga kesehatan dalaman wanita
Merangsang kerja hormon
Mengatasi gangguan haid
Mencegah kemandulan sejak dini

Khasiat Madu Pada Suami
Mengentalkan sperma
Ketahanan tubuh
Meningkatkan kualitas sperma

Mengatasi kemandulan




Image may contain: text
1 set RM216 



KHASIAT QASEH GOLD KEKANDA untuk Suami:
✔ MERAWAT/ PENAMBAHAN tenaga batin
✔ Melancarkan perjalanan darah dengan lebih baik
✔ MENINGKATKAN bilangan & kuantiti sperma
✔ MENAMBAH daya seksual lelaki dan kesuburan lelaki


KHASIAT QASEH GOLD ADINDA untuk Isteri:
✔ Menguatkan rahim
✔ Meningkatkan tahap kesuburan
✔ Membina sel darah merah
✔ Membekalkan NUTRISI kepada sistem peranakan
✔ Mengatasi masalah KEPUTIHAN
✔ Melegakan STRESS
✔ Menstabilkan hormone
✔ Merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil


MENGAPA PERLU DIGABUNGKAN DENGAN MINERAL SOLE??
100% Tulen Mengandungi 84 eleman semulajadi yang di perlukan oleh tubuh.

Mineral KRISTAL SOLE MEMBANTU :
1. Menyelaraskan fungsi rahim
2. Menormalkan kitaran haid
3. Membantu kesihatan vagina
4. Membantu penghasilan hormon yg seimbang
5. Menguatkan rahim
6. Membantu penyerapan nutrien dalam QASEH secara optimum


CARA MENGAMALKAN

1. Qaseh Gold Adinda & Kekanda
 - ambil 2-3 sudu sebelum sarapan, dan 2-3 sudu 1 jam sebelum tidur malam

2. Pati Kristal Sole
- Titiskan 5ml Pati Kristal sole ke dalam 1.5 liter hari.
- Jadikan minuman harian, habis kan dalam 1 hari.
- boleh dititiskan dalam jus dan minuman lain.




TESTIMONI PENGGUNA YANG BERJAYA HAMIL SELEPAS AMALKAN QASEH GOLD


Image may contain: text




No automatic alt text available.
No automatic alt text available.
Hamil selepas amalkan Qaseh Gold dan teruskan pengambilan sepanjang tempoh kehamilan


Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .

Anda ingin mendapatkan konsultasi percuma, hubungi kami di http://qasehgoldipoh.wasap.my/



Monday, 13 November 2017

PCOS boleh dibantu dengan amal gaya hidup sihat



What is PCOS?
Sumber : https://pcoschallenge.org/symposium/what-is-pcos/


PCOS - #1

Wanita yang ada masalah PCOS akan sukar untuk hamil - fakta.

Ia bukan sesuatu yang boleh ditangani dalam tempoh sesingkat 3-4 bulan.

Ia berkait rapat dengan gaya hidup dan corak pemakanan.

Wanita dengan PCOS , kebanyakkannya alami masalah obes, haid yang tidak teratur , sangat berkait dengan kesuburan, atas sebab telur sukar untung matang dan ovulasi tidak dapat berlaku dan keadaan hormon yang cacat. 


PCOS - #2

Wanita yang alamai PCOS, bila anda berazam inginkan zuriat, Anda harus KUAT untuk melalui beberapa fasa perubahan.

1- kurangkan berat badan secara sihat . Bersenam dan kurangkan makanan yang tinggi karbohidrat dan tinggi gula.

kenapa perlu kurangkan berat badan :

wanita yang mempunyai berat badan yang normal akan mudah mengekalkan kehamilan setelah menjalani prosedur IUI atau IVF, berbanding dengan wanita yang mempunyai berat badan yang berlebihan. Mereka yang mempunyai berat badan yang berlebihan selalunya mudah mengalami keguguran ketika kehamilan.


2- kawal pemakanan - pilih lah gaya pemakanan sihat dan elakkan makanan berproses, serta  tinggi gula

3- amal gaya hidup sihat - jadikan bersenam sebagai rutin dan kawalurus stress dengan baik

4- konsisten pengambilan supplemen yang bersifat anti oksidan dan membantu untuk seimbang /stabilkan hormon, yang mana ia membantu untuk membetulakan kitaran haid. Kami syorkan Qaseh Gold Adinda & Pati Kristal Sole






Anda mahu hamil, anda perlu usaha lebih daripada orang lain. Jumpa pakar sakit puan @ gynea anda, dapatkan nasihat yang boleh membantu anda.

Usah anggap sudah makan ubat, anda boleh hamil tanpa berusaha untuk berubah dari segi corak pemakanan dan gaya hidup.

Tangani masalah kesuburan, pastikan anda ambil supplemen yang membantu stabilkan hormon. Ambil secara konsisten selama 6-7 bulan dengan dos yang betul. 

dan anda perlu amalkan gaya hidup sihat.
Mesti berusaha bersenam,  kurangkan berat badan .

Hidup dengan gembira. Kawal stress. Tenangkan diri dengan zikir harian, mahupun membaca Alquran. Berjalan-jalan makan angin juga, tak perlu jauh-jauh, membantu untuk mengurangkan stress. Hargai insan-insan tersayang di sekeliling hidup anda

Kejayaan bagi anda , bila anda berjaya turunkan berat badan, walau hanya 2 kg sebulan.

Kejayaan bagi anda, bila period anda mula datang setiap bulan dan darahnya normal, bukan hanya sekadar  tompokan, ini bermakna, hormon anda mula stabil dan tempoh kesuburan dapat anda jangka. Gunakan applikasi 'period tracker' untuk mengenalpasti tempoh kesuburan.

Kejayaan bagi anda, bila anda sudah tidak craving pada gula dan sentiasa amal sayur dan buahan segar.

Kejayaan bagi anda, bila anda sentiasa dalam mood santai dan berlapang dada mengharung ujian dan dugaan.




Insya Allah, masa nya akan tiba pada masa yang tepat untuk anda dikurniakan cahaya mata. Setiap usaha yang anda usahakan, usah lupa pada pemberi rezeki, Allah azzawajalla. Dia lah yang Maha Pemurah Maha Penyayang. Takkan dia sia-sia kan usaha hambaNya yang bersungguh-sungguh. Allah melihat usaha kita.


No automatic alt text available.

No automatic alt text available.


Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .

Anda ingin mendapatkan konsultasi percuma, hubungi kami di http://qasehgoldipoh.wasap.my/





Thursday, 9 November 2017

Qaseh Gold Adinda untuk ibu menyusu



Image may contain: text



ANDA mempunyai masalah berikut?
» kekurangan susu badan?
» nak buat stok susu tapi susu tiada?
» dah cuba banyak milk booster tapi semua tak menjadi.
» nak cari milk booster yang ada kandungan terbaik untuk ibu menyusu?

QASEH GOLD ADINDA yang anda cari.


Image may contain: text





KANDUNGAN QASEH GOLD ADINDA : 
✔ Madu.
✔ Kurma.
✔ Habatus Sauda’.
✔ Buah zaiton.
✔ Buah Tiin.
✔ Delima.
✔ Air Zam-zam.
✔ Gam Arab(prebiotic semulajadi).
✔ Diadunkan dengan herba tradisi seperti Za’faran, Ginkgo & Sireh.
✔ Juga Herba Khusus untuk wanita Passiflora, Pegaga & Manjakani.







Qaseh Gold Adinda Menyokong Penyusuan Susu Ibu dan bertindak sebagai Energy Booster kerana...

1- Qaseh Gold Adinda mengandungi Habbatus sauda yg terkenal untuk merangsang penghasilan susu badan.

2- Qaseh Gold Adinda penuh dengan zat besi & kalsium serta mineral yang melancarkan pengeluaran susu badan

3- Qaseh Gold Adinda juga bertindak melancarkan peredaran darah dimana darah lancar dengan tekanan yang normal seterusnya melancarkan penghasilan susu badan.

4- Qaseh Gold Adinda terdapat trypthofan yang berjaya menghilangkan penat & stress serta stabilkan mood si ibu. Apabila ibu gembira terhasil lah susu yang berkualiti & banyak.

Berusahalah menyusui anak sehingga 2 tahun...Inshallah Allah dipermudahkan urusan.



Khasiat amalkan Qaseh Adinda untuk Ibu Menyusu:

• Susu lebih banyak
• Susu lebih pekat
• Ibu lebih bertenaga
• Ibu lebih relaks
• Bayi lebih cergas
• Bayi tidur lebih lena
• Bayi tidak mudah dijangkiti penyakit

PENGESAHAN & PENGIKTIRAFAN

� 100% HALAL (Produk Bumiputra ISLAM)
� PERDIM- Disyorkan oleh Pertubuhan Doktor-Doktor Malaysia




Image may contain: text

No automatic alt text available.


Khasiat Amalkan Qaseh Adinda untuk Ibu Menyusu :

✔ Membekalkan tenaga berpanjangan (glukosa dan fruktosa dari Kurma dan Madu).

✔ Membantu mengurangkan rasa letih.

✔ Triptofan dalam QGA mengawal stress secara tak langsung membantu menstabilkan hormon dan emosi si ibu. Apabila ibu gembira lebih banyak hormon oksitosin dihasilkan. Maka penghasilan susu akan lebih lancar.

✔ Meningkatkan sistem imun (tak mudah sakit).

✔ Memperbaiki dan melancarkan perjalanan darah sekalagus melancarkan pengeluaran susu ibu.

✔ Kaya dengan Zat Besi & Kalsuim serta mineral yang di perlukan ibu menyusu.

✔ BIla badan SIHAT/GEMBIRA <= => susu MELIMPAH ruah.



No automatic alt text available.


No automatic alt text available.



Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .

Anda ingin mendapatkan konsultasi percuma, hubungi kami di http://qasehgoldipoh.wasap.my/


Wednesday, 8 November 2017

Qaseh Gold Adinda untuk wanita hebat








Amalkan QASEH GOLD ADINDA dari pelbagai peringkat Umur


Qaseh Adinda khas untuk Wanita. 


Dari muda remaja, wanita berkerjaya, suri rumah, wanita yang aktif, wanita berkeluarga, ibu hamil, ibu menyusu dan wanita yang ingin hamil serta merawat masalah dalaman boleh berikhtiar dengan #QasehAdinda. 


SEBELUM KAHWIN

  • Adinda membantu menyihatkan tubuh badan. 
  • Menstabilkan hormon kewanitaan.
  • Mengatasi masalah keputihan,haid tidak teratur & merawat senggugut.


No automatic alt text available.



SELEPAS KAHWIN
.
ISTERI
  • Membekalkan tenaga dan menstabilkan hormon kewanitaan.
  • Merangsang kesuburan bagi wanita sebagai ikhtiar untuk dapatkan zuriat.
  • Menyediakan diri wanita untuk menjadi bakal ibu. Sihat luar & dalam.


IBU HAMIL

  • Mengatasi masalah tekanan darah.
  • Menstabilkan HB.
  • Mengatasi masalah alahan, mabuk dan muntah-muntah.
  • Menambah selera makan pada ibu serta membekalkan zat & nutrien tambahan untuk baby dalam kandungan.
  • Membekalkan tenaga untuk ibu lebih mudah bersalin kelak.
  • Ibu sihat menjelang hari bersalin.


IBU BERSALIN

  • Memastikan ibu sihat dan bertenaga selepas bersalin
  • Merangsang penyusuan susu ibu.
  • Menyembuhkan luka dalam rahim serta luka di tempat jahitan.


IBU MENYUSU

  • Membekalkan susu yang banyak dan pekat.
  • Baby cepat kenyang dan tidur lena kerana susu banyak & pekat.
  • Ibu dan baby sihat sepanjang tempoh berpantang.
  • Merawat sembelit, buasir serta melawaskan buang air besar bagi ibu mengandung, bersalin dan ibu yang sedang berpantang.


InsyaAllah dengan izinNya..

Berikhtiarlah dengan Qaseh Gold Adinda



Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .

Saturday, 4 November 2017

QASEH GOLD PREMIER UNTUK KUATKAN TULANG









Tahukah anda?

Satu-satunya formulasi makanan sunnah dengan Kalsium asli daripada tulang ikan.


Kalsium yang diperolehi daripada tulang ikan adalah kalsium asli dan tiada sebarang perisa tambahan!


Kajian daripada sekumpulan penyelidik Universiti Malaysia Terengganu (UMT) diketua oleh Dr Dara Asiyah Mohammad Ali Puteh mendapati kalsium tulang ikan mempunyai KHASIAT YANG LEBIH TINGGI dan mampu menggantikan kalsium sintetik yang sering digunakan di pasaran.


Qaseh Gold Premier merupakan SATU-SATUNYA FORMULASI MAKANAN SUNNAH yang mengadunkan kalsium tulang ikan dalam ramuan istimewanya. 

Nikmati keperluan tambahan kalsium asli untuk kesihatan tulang anda!




Salah satu ramuan tambahan dalam Qaseh Gold Premier , iaitu Roselle juga membantu dalam menguatkan tulang.


Siapa yang boleh amalkan Qaseh Gold Premier ?

  • Ibu Hamil
  • Ibu Menyusu
  • Ahli bekerjaya Profesional (lelaki dan wanita)
  • Warga emas dan mereka yang berumur lebih 40an


Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .



Friday, 3 November 2017

Dapatkan tidur yang berkualiti , hindari kanser





Tahukah anda , masalah  INSOMNIA, sukar tidur malam , berpunca dari pelbagai faktor


Apa punca sukar tidur

1- tempat tidur yang tidak selesa.

  • pastikan tempat tidur kita bersih dan nyaman
  • sebelum tidur jauhi gadget, sekurangnya 1 jam sebelum tidur
  • matikan lampu. elakkan tidur dalam keadaan lampu terang
  • television juga memberi pengaruh tidak baik untuk otak bawah sedar, sebaiknya sebelum tidur elakkan menonton filem/drama yang dramatik atau misteri atau keganasan


2- pengunaan ubatan ,

  • penggunaan ubatan darah tinggi, ubat asma, dan lain-lain, memang akan memberi kesan tidak selesa untuk tidur di malam hari
  • jadi, berusaha lah ubah cara hidup agar lebih sihat dan tidak bergantung pada ubatan


3-  Gaya hidup

  • Usahakan supaya tidak tidur lama di siang hari
  • Usahakan untuk tidak berjaga malam, fitrah kita sebagai manusia - Siang berjaga & bekerja, dan Malam adalah untuk istirehat dan tidur
  • Makan malam sebaiknya 4 jam sebelum tidur. Usah dibiasakan makan lewat malam, 
  • Berhenti ambil kafein di waktu malam



4 - STRESS

  • Ubah cara kita berdepan dengan stress. Bila stress kita bukan sahaja hilang tumpuan, tetapi juga menjejaskan corak tidur



AKIBAT DARI INSOMNIA

Tahu kah anda, bila kita tidak dapat tidur pada waktu malam, maka penghasilan hormon MELATONIN akan terbantu atau tidak berlaku. Waktu puncak penghasilan hormon Melatonin adalah antara jam 12 tengahmalam hingga 4 pagi. Dan hormon ini hanya boleh terhasil saat kita tidur - iaitu tidur yang nyenyak - DEEP SLEEP.

Sekiranya kita selalu tidak dapat tidur pada waktu tersebut, maka hormon tersebut tidak terhasil dan tidak dirembeskan ke otak dan tubuh kita.

Hormon ini sangat penting kepada kesejahteraan SEL tubuh kita. Hormon Melatonin ni umpama Konduktur dalam sebuah orkestra, iaitu menjadi ketua kepada hormon-hormon lain dalam tubuh. Lihat betapa penting nya kehadiran MELATONIN dalam tubuh kita.

Jika dibiarkan ia tidak terhasil untuk satu tempoh yang panjang - ia boleh menjadi sebab kanser.

Sayangi nya tubuh kita. RAWAT INSOMNIA.



BAGAIMANA QASEH GOLD MEMBANTU MASALAH INSOMNIA


Terdapat beberapa ramuan dalam Qaseh Gold yang membantu untuk memberi rangsangan dan keupayaan tubuh kita untuk berehat pada waktu malam.


Ramuan Qaseh Gold ini membantu anda untuk mendapatkan kualiti tidur yang lebih baik, iaitu  KURMA , MADU, DELIMA, PASIFFLORA/MARKISA (ada dalam Qaseh Gold Adinda), ASHWAGANDA (ada dalam Qaseh Gold Kekanda) , GOJIBERI (ada dalam Qaseh Gold Premier), BUAH TIIN, BADAM (ada dalam Qaseh Gold Junior) , CERI (ada dalam Qaseh Gojes) 



Qaseh gold, membina kehidupan yang sihat dan berkualiti. Cuba sebotol Qaseh hari ini. .